Szikkasztó blokk

Szikkasztó blokkjaink kiválóan alkalmasak a tetőről érkező, csatornán keresztül levezetett, garázslejárókon és egyéb burkolt területeken összegyűlt csapadékvíz befogadására, időleges tárolására és szikkasztására. Ezen felül alkalmasak még kerti tavak, víztározók, túlfolyók vizének elvezetésére és szikkasztására is.

Összehasonlítva a másik népszerű módszerrel, a kavicsos szikkasztással, a szikkasztó blokkoknak több kedvező tulajdonsága, előnye is van. Nagyobb a befogadó képessége, ezért praktikusabb közterületekről, akár ipari területekről való csapadékvizek elvezetésére és szikkasztására. Terhelhetőségének köszönhetően parkolók alá is telepíthető, mivel tartósan ellenáll több tonnás terhelésnek is, így nem okoz gondot, ha gépkocsik vagy akár teherautók parkolnak felette hosszabb ideig.

Szikkasztó alagút (szivárogtató alagút)

A mai csapadékvíz elvezetés egyik módszere, amikor a vizet szikkasztó alagutakba vezetjük el. A módszer lényege, hogy több, egymásba kapcsolható alagút elemet kapcsolunk egymáshoz, egy síkban telepítve a föld alatt. Az egybeépített alagút sor elejét és végét záró elemmel látjuk el, és egy csövön át vezetjük az alagútba a csatornában felgyűlt csapadékot. Ezután az alagútban felgyűlt víz több irányba is el tud folyni, és az alsóbb talajréteg magába szívva hasznosítja a csapadékvizet.

Népszerű termékeink: