Esővízgyűjtő tartály

A föld vízkészletének megőrzése és megújulása létfontosságú a földi élethez! A víz pazarlása, szennyezése napjainkban hatványozottan nagy problémát jelent. Ennek enyhítésére jó megoldás az esővíz megfelelő elvezetése és esővízgyűjtő tartályokban való tárolása, majd újrafelhasználása. Duplán kifizetődő az esővíz gyűjtő tartályokban való tárolása, hiszen a vízgazdálkodási törvény alapján,

„az ingatlan határain belül levő természetes állóvizek, (tó vagy holtág) amely más ingatlanon elhelyezkedő vizekkel közvetlen kapcsolatban nincsenek, valamint az ingatlanra lehulló és az ingatlanon maradó csapadékvíz az ingatlan tulajdonosának a tulajdonában van…”

Az esővízgyűjtő tartály haszna

Az esővízgyűjtő rendszer egyik legfontosabb eleme az esővízgyűjtő tartály. Ezek lehetnek földfelszín feletti vagy az alatti megoldások. Ezekbe az esővízgyűjtő tartályokba szükséges, hogy beépített szűrőket helyezzünk el, hiszen a lehullott csapadékvizet nem elég csak begyűjteni, tisztítani is kell, illetve a tartályon át való mozgatást is szivattyúkkal és átemelő szerkezetekkel kell megoldani melyek egy része szintén a tartályon belül kerül elhelyezésre. Minél jobban megszűrik ezt a vizet, annál többféleképpen felhasználhatjuk. Nem csak házon kívül, de azon belül is: mosásra, öblítésre például.
Ha ön is elszánta magát egy csapadékvíz gyűjtő rendszer kiépítésére, nálunk minden fontos részegységet megtalál!