Szikkasztó alagút (szivárogtató alagút) és kiegészítői

Szikkasztó alagút

A felesleges esővizet muszáj megfelelően elvezetni és szikkasztani, hiszen komoly károkat is okozhat. Régen ezt annyival intézték el, hogy a csatornát meghosszabbítva egy hordóba vezették le a csapadékot, vagy egy füves területre, ahol a föld magába szívta azt.

A mai csapadékvíz elvezetés egyik módszere, amikor a vizet szikkasztó alagutakba vezetjük el. A módszer lényege, hogy több, egymásba kapcsolható alagút elemet kapcsolunk egymáshoz, egy síkban telepítve a föld alatt. Az egybeépített alagút sor elejét és végét záró elemmel látjuk el, és egy csövön át vezetjük az alagútba a csatornában felgyűlt csapadékot. Ezután az alagútban felgyűlt víz több irányba is el tud folyni, és az alsóbb talajréteg magába szívva hasznosítja a csapadékvizet.

A modern szikkasztó alagutak kiépítése gyors és egyszerű. Legtöbbször nem-, vagy csak rövid időre igényelnek munkagépes beavatkozást. Az elemek egymásba kapcsolása egyszerű, és nincs meghatározva minimum vagy maximum darabszám arra, hogy hány darabot kapcsolhatunk össze. Ma már gondolni kell persze arra is, hogy a szerkezet felett fent maradó terület, továbbra is használható legyen. Ezért ezek nagy teherbírású elemek, melyekre akár tartósan parkolhatunk is.

Egyes elemek egymással szembe is fordíthatók, ennek az új fejlesztésnek köszönhetően könnyen növelhető a szikkasztó telep mérete és kapacitása, méghozzá költséghatékonyan. Kis területeken is ideális megoldás!

 

Esővíz szikkasztók megtervezését, beszerelését, karbantartását is vállaljuk. Az lent felsorolt terméklistát folyamatosan bővítjük (és természetesen vállaljuk más típusú esővíz szikkasztók beépítését is, ez csak az általunk ajánlott termékek listája).