Esővíz szikkasztó

Esővíz szivárogtatás, szikkasztás

Magyarország éves csapadékmennyisége, összesen 600-650mm közé esik. Ez az éghajlat változásával nem változott számottevően, ám egyre gyakoribbá válnak a gyorsan lezúduló, intenzív esőzések. A lezúduló csapadékvíz útját jelentősen befolyásolják olyan új építmények, mint például utak, garázs beállók, tetők felületei, ezzel megváltoztatva a természetes hidrológiai körforgást.

Ez a lehullott csapadékvíz akkor okoz problémákat, ha a megszokottnál nagyobb mennyiségű, vagy ez a mennyiség hirtelen, rövid idő alatt esik le. Ilyenkor a talaj nem tudja elég gyorsan magába szívni ezt a mennyiséget, illetve elpárologni vagy természetes úton eltávozni sem képes a csapadékvíz.

A csapadékvíz okozta lehetséges károk:

  • épületek pincéit, alagsorát elönti a csapadékvíz.
  • a víz betör az épületekbe
  • nem megfelelő átmérőjű csatornahálózat képtelen levezetni a vizet, ennek következtében a mélyebben fekvő területeket elönti a víz.
  • nem megfelelő teljesítményű csatornarendszerből a kimosódhat a szennyvíz és a mélyebben fekvő területeken felgyűlve fertőzővé tehetik azt.

Milyen megoldásokat tudunk ajánlani a megelőzésre, vagy a károk javítására?

A csapadékvíz elvezetéséhez az épület közeléből, szivárogtatással, szikkasztással drain-rendszer kivitelezésével. A szigetelést tehermentesíteni, és a víznyomást csökkenteni, talajvíz átemelő zsomp és gépészet telepítésével tudjuk.

A vízbetörés megszüntethető, ha telepítünk egy talajvíz átemelő zsomp és gépészeti rendszert. Illetve a már említett drain-rendszer is szükséges.

A kis teljesítményű csatorna vezetékére, visszacsapó szelepet szerelünk fel, hogy megakadályozzuk a visszatorlódást. A mélyebben fekvő területeken érdemes csapadékvíz átemelő rendszert telepíteni!

A károkat megelőzendő ajánljuk már jól bevált szikkasztó, szivárogtató rendszerünket, amely háromszor hatékonyabb, mint a kavicságyas szikkasztó megoldások. A rendszer előre gyártott elemekből áll és tetszőleges méretig bővíthető. Emellett lehet tartósan közlekedni, parkolni felette, sőt parkosítható is. Egy ilyen alagútelem befogadóképessége 300 liter. A rendszer másik nagy előnye, hogy nem igényel komoly földmunkát és az ára is kedvező.

 

Kapcsolódó termékkategóriák:
Szikkasztó blokk és kiegészítői   Szikkasztú alagút és kiegészítői   Egyéb termékek