talajvíz átemelő zsomp

Talajvíz átemelő zsomp szivattyú és gépészet

A globális felmelegedés napjainkat meghatározó téma, és ennek hatására az éghajlat eltolódás is szembetűnő lehet. Ennek hatására itt a Kárpát-medencében is jelentősen megváltoztak a talajvíz viszonyok.

Hol szárazabb időszakokról beszélünk, hol pedig hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékról (a csapadékvíz elvezetésről itt olvashat).

Ami viszont szinte folyamatosan jelen van, akár a szárazabb időszakokban is, az a talajvíz és annak sajnos minden egyéb szerepe mellett a kártékony hatása is.

talajvíz átemelő zsomp

Hogyan jelenik ez meg, mit tapasztalunk?

Mivel eltolódott a talajvíz mértékadó szintje, azoknál az épületeknél, ahol eddig semmi nyoma nem volt a vizesedésnek, szárazak voltak a pincék, mélygarázsok, megfigyelhetőek a beázás-, vízbetörés jelei.

Mit tehetünk? Hogyan védekezhetünk?

Szigetelnünk kell utólag és tehermentesítenünk kell a talajvíz által terhelt falakat, amit talajvíz átemelő zsomppal és gépészettel tudunk megtenni.

A legkritikusabb részhez kell telepítenünk a zsompot és a gépészetet. Teljesítményét és hatásfokát a talaj szemcseszerkezetének megfelelően kell megtervezni és kivitelezni.

Nézzük a rendszer felépítését!

A zsompban egy szivattyú működik, tehát a kiépített aknába egy acél rozsdamentes szivattyú kerül, mely a csatornába kivezetve szivattyúzza tovább a vizet.

A tehermentesítő szivattyús gépészet nélkül a szigetelés hatásfoka is jóval alacsonyabb szintre tud kerülni, a szigetelő szakmában dolgozó komolyabb cégek tehermentesítő talajvíz átemelő zsomp és gépészet kiépítése után vállalják csak a szigetelési szakmunkát.

 

Tehát összegezve: talajvíz által okozott beázás és vízbetörés esetén utólagos vízszigetelés feltétele talajvíz átemelő zsomp és gépészet kiépítése.

Kérjen ajánlatot talajvíz átemelő zsompra!